04.10.2021

SPHY mukana maailman palliatiivisen- ja saattohoidon päivässä 9.10.

Ketään ei jätetä -verkkotapahtuma kiinnittää huomiota läheisten tarpeisiin.

Joka vuosi lokakuun toisena lauantaina vietetään maailman palliatiivisen ja saattohoidon päivää. Silloin tuhannet ihmiset ympäri maailmaa kokoontuvat juhlistamaan ja näin osoittamaan tukensa sille, että palliatiivinen ja saattohoito toteutuisi yhdenvertaisesti. 

Päivän tarkoituksena on lisätä ja vahvistaa kansalaisten, ammattilaisten ja päättäjien tietoisuutta palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Samalla halutaan avata yhteiskunnallista keskustelua läheisten merkityksestä osana palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toteutumista.

Kansainvälisen palliatiivisen ja saattohoidon päivän organisoi Worldwide Hospice and Palliative Care Alliance. Kyseessä on kansainvälinen toimintaverkosto, joka keskittyy yksinomaan palliatiivisen hoidon ja saattohoidon kehittämiseen maailmanlaajuisesti. Verkostoon kuuluu 350 organisaatiota yli 100 maasta. 

 

 

Tämän vuoden kansallisessa tapahtumassa Ketään ei jätetä, halutaan kiinnittää huomiota läheisten tarpeisiin palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa. Hoidossa tulee tarjota riittävä tuki läheisen jaksamiseen ja hoitoon osallistumiseen. 

Suomen kansallisen Ketään ei jätetä -tapahtuman järjestävät EduPal-hanke, Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistys, Suomen palliatiivisen lääketieteen yhdistys ja Suomen palliatiivisen hoidon ja lääketieteen tutkimusverkosto.

Petra Auramo, EduPal-hankkeen suunnittelija, Minna Hökkä, EduPal-hankkeen projektipäällikkö