Pääkirjoitukset

13.12.2023

Myönteisiä ajatuksia ja kohtaamisen jälkiä

Vuosi 2023 lähenee loppuaan. Maailmantilanteen uutiset sodista, energiakriisistä, ilmastokysymyksistä tai taloudellisista ahdingoista eivät ole helpottuneet. Samaan aikaan koti-Suomessa uusien hyvinvointialueiden toiminta on mittavien leikkausuhkien alla. Hoitajapula huutaa apua ehkä kovempaa kui...

13.06.2023

Jäsenille

Vaikuttamista, vaikuttavuutta ja vetovoimaa

Alkuvuosi on ollut koko sote-sektorilla hyvin poikkeuksellinen. Olemme olleet käynnistämässä Suomen historian yhtä merkittävintä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnollista ja rakenteellista uudistusta, kun hyvinvointialueet aloittivat toimintansa tammikuussa 2023.

Samaan aikaan koko s...

14.12.2022

Jäsenille

Muutoksen äärellä – uhka vai mahdollisuus?

Parin viikon päästä toimintansa aloittavat hyvinvointialueet sekä palvelujen sujuva rakentaminen aiheuttavat ymmärrettävästi paljon työtä ja herättävät runsaasti kysymyksiä.

29.09.2022

Satu Marttila: Syksyiset terveiset Palliatiivisen hoidon valtakunnallisesta seminaarista

Palliatiivisen hoidon valtakunnallinen seminaari keräsi Helsinkiin lähes 90 innokasta alan ammattilaista. Samassa yhteydessä pidettiin myös SPHY:n vuosikokous.

08.06.2022

Muutoksen voima – uhka vai mahdollisuus?

Kevät on tänä vuonna ollut myöhässä. Luonto heräilee viiveellä kukoistukseensa ja kesäkin antaa odottaa parhainta antiaan, ainakin säiden osalta. Meille sote-alan työntekijöille kulunut kevät, tai oikeammin viimeiset kaksi vuotta, ovat olleet hyvin poikkeukselliset ja raskaat.

Olemme el...

17.12.2021

Innostus palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon vie eteenpäin

Mira Pajunen on toiminut syyskuusta 2021 lähtien Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Hän uskoo yhdistyksellä olevan jatkossakin oman paikkansa palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toiminta-alueella.

05.10.2021

Hallituksen syystervehdys jäsenille

SPHY:n toimintavuosi on ollut vauhdikas ja uudistusmyönteinen.