Artikkelit

16.03.2022

Maija Haaparannan kolumni: Kaunista katsottavaa

Sitä minä ihmettelen aina uudestaan ja uudestaan. Miten saattohoidossa olevat ihmiset voivatkin näyttää niin kauniilta! Ryppyiset ja ei ryppyiset kädet. Tyynyn painamat hiukset. Silmät, joista kuvastuu yhden elämän tarina. Ihmiselämän mittainen tarina.

Ei sen suurempaa elämässä ole, kui...

16.03.2022

Jäsenille

Palliatiivisen hoitotyön ja saattohoitotyön johtaminen murroksessa

Tuore YAMK-opinnäytetyö osoittaa, että palliatiivisen hoitotyön ja saattohoitotyön johtaminen vaatii laaja-alaista osaamista, osaamisen kehittämistä, selkeitä rakenteita ja tunnustettua paikkaa erikoisosaamisen osa-alueena johtamistyössä.

16.03.2022

Jäsenille

SAATTAJANA -opas antaa omaishoitajalle tukea saattohoitoon

Tarve ennakoivaan saattohoito-oppaaseen lähti omaishoitajilta itseltään. Espoon ja Kauniaisten omaishoidon yhdistys käynnisti hankkeen oppaan laatimiseksi Veikkauksen varoin 2020.

Oppaan tarkoituksena on ennakoida tulevaa saattohoitoa ja tukea omaishoitajaa sitten, kun saattohoito on al...

16.03.2022

Tee hyvän mielen ilmianto - vuoden 2022 Elämän Maljan saaja etsinnässä!

Tänä vuonna Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistys ry jakaa Elämän Malja- palkinnon henkilölle, joka on tehnyt suurella sydämellä käytännön työtä palliatiivisen hoidon tai saattohoidon saralla.

Onko juuri sinun työyhteisössäsi henkilö, joka saa parantumattomasti sairaan ...

16.03.2022

Turkulainen Satu Laine SPHY:n hallitukseen

Työskentelen Turun kaupungin Sairaalapalveluiden Palliatiivisen hoitolinjan esimiehenä, eli saan tehdä työtä noin sadan palliatiivisen ja saattohoidon ammattilaisen kanssa.

On hienoa viedä eteenpäin ja kehittää potilaiden ja omaisten hyvää. Saattohoidossa jos jossain korostuu se kaikki ...

16.03.2022

Jäsenille

Kokonaisvaltainen hoito edellyttää spiritualiteetin tunnistamista ja tukemista

Spiritualiteettiin ja eksistenssiin liittyvät asiat ovat ihmisenä olemisen todellisuutta. Kansallinen suositus potilaan spiritualiteetin tukemisesta ja eksistentiaalisista kysymyksistä palliatiivisessa hoidossa on valmistunut.

16.03.2022

Jäsenille

Palliatiivinen hoitotyö sairaanhoitajien erikoistumisalaksi

Sosiaali- ja terveysministeriön Terveydenhuollon ammattihenkilöiden neuvottelukunnan esitysraportti julkaistiin joulukuussa 2021. Raportti määrittelee ensimmäisen kerran kliinisen hoitotyön erikoisalojen kokonaisuuden.

16.03.2022

Jäsenille

Kuolemaa lähestyvä potilas - miten keskustelen lapsen kanssa?

Palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon kuuluu potilaan hoidon rinnalla läheisten tukeminen surussa ja luopumisessa. Lapsiläheisten huomiointi jää kuitenkin usein taka-alalle. Potilas voi siirtyä saattohoitoon niin, että hoitohenkilökunta ei ole pitkänkään sairastamisajan aikana tukenut lasta.

16.03.2022

Jäsenille

Palliatiivisen hoidon valtakunnallinen seminaari 21.-22.9.2022

SPHY ry järjestää Palliatiivisen hoidon valtakunnallisen seminaarin kaksipäiväisenä hybriditapahtumana 21.-22.9.2022 Helsingissä Vallila Workeryn tiloissa.

Tutustu ohjelmaan ja majoitustarjoukseen.

Luennoitsijat ja ilmoittautumisohjeet tarkentuvat myöhemmin.

Lämpimäs...

17.12.2021

Jäsenille

Parantumaton sairaus ja seksuaalisuus

”Parantumaton sairaus” ja ”seksuaalisuus” ovat kaksi perinteisesti herkästi vaiettua aihetta, tabuakin. Sen sijaan että kohteliaasti vaikenemme, omaa tai potilaan nolostumista suojataksemme, meidän on ammattilaisina velvollisuus ottaa asiat puheeksi.