Artikkelit

16.03.2023

Henkinen ja hengellinen asiantuntija terveydenhuollossa

Virpi Sipolan artikkelin teksti perustuu hänen Tampereen yliopistossa joulukuussa 2022 tarkastettuun hoitotieteen alan väitöskirjaansa: Sairaalapapin asiantuntijuus sairaalasielunhoitotyössä – sairaalapapin, hoitotyöntekijän ja potilaan näkökulma.

16.03.2023

Riikka Nuutisen kolumni: ”Palliatiivisen hoidon kehittäminen innostaa minua”

Esittäydyn teille hyvät lukijat uutena SPHY:n hallituksen jäsenenä. Lähdin samalla innokkaana mukaan myös Palliatiivinen hoito -verkkolehden toimitusporukkaan.

Olen kuopiolainen sairaanhoitaja (YAMK) ja työskentelen tällä hetkellä FinPall-hankkeen hankekoordinaattorina Pohjois-Savon hyv...

16.03.2023

Jäsenille

Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta valmistuu saattohoitajaksi

Vanhustyön erikoisammattitutkinto uusiutui vuoden 2021 alusta. Sen jälkeen on ollut mahdollista opiskella tutkinto Elämän loppuvaiheen osaamisalasta. Opintojen suorittamisen jälkeen opiskelija saa nimikkeen Saattohoitaja (EAT).

16.03.2023

Jäsenille

Palliatiivista hoitoa potilaalle hoidon tarpeen tunnistamisen työohjeen avulla

Palliatiivisen hoidon tarpeen tunnistaminen on edellytys laadukkaalle elämän loppuvaiheen hoidolle. Varhaisella palliatiivisen hoidon tunnistamisella voidaan parantaa potilaan elämänlaatua, elämän loppuvaiheen hoidon laatua ja vähentää oirekuormaa.

16.03.2023

Jäsenille

Tervehdys täältä Savon sydämestä, Puijon tornin kupeesta!

KYSn palliatiivisella polilla työskentelevän kliinisesti erikoistuneen hoitajan Anu Tiusasen kirje kaikille lehden lukijoille.

16.03.2023

Jäsenille

Verkkokoulutuksella kohti yhdenvertaista palliatiivista hoitoa

THL:n Saattohoitopassi antaa ammattilaisille peruskäsityksen palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osa-alueista sekä uutta varmuutta potilaiden ja läheisten kohtaamiseen.

16.03.2023

Jäsenille

Kotona kuolevan ihmisen tukija

Kotisairaalan sairaanhoitaja kulkee kuolevan ihmisen ja hänen läheistensä rinnalla loppuun saakka. Työssä korostuvat tilanteen lukemisen taito ja empatiakyky.

14.12.2022

Jäsenille

Saattohoitokodissa joulu on erityinen

Joulu on monelle ihmiselle merkityksistä rikas juhla. Siihen kuuluu perinteitä ja muistoja sekä yhdessäolon hetkiä. Saattohoitokodilla joulun merkitystä huomioidaan lämmöllä ja juhlaa pehmeästi rakentaen.

14.12.2022

Vapaaehtoisena voin olla toisen rinnalla

Kuolevan ihmisen rinnalla oleminen antaa saattohoidon vapaaehtoisellekin paljon. Siinä saa myös uudenlaisia näkökulmia elämään ja kuolemaan.

14.12.2022

Jäsenille

Muutoksen äärellä – uhka vai mahdollisuus?

Parin viikon päästä toimintansa aloittavat hyvinvointialueet sekä palvelujen sujuva rakentaminen aiheuttavat ymmärrettävästi paljon työtä ja herättävät runsaasti kysymyksiä.