Artikkelit

08.06.2022

Jäsenille

Oirearviointimittareiden systemaattisella käytöllä laadukkaampaa oirehoitoa elämän loppuvaiheessa

Oireiden hallinta voi vähentää potilaan ahdistusta ja kärsimystä. Palliatiivisen hoidon aikana oireiden arvioinnin tulisikin olla keskeinen prioriteetti, ja kärsimystä aiheuttavia oireita tulisi arvioida systemaattisesti suositusten mukaisesti.

08.06.2022

Jäsenille

Yhdistys etsii julkaisutoimikuntaan uusia jäseniä!

KIINNOSTAAKO VIESTINTÄ JA VAIKUTTAMINEN?

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä SPHY:n Palliatiivinen hoito -verkkolehti etsii jäseniä julkaisutoimikuntaansa. Toiminnassa pääset ideoimaan tuleviin lehtiin juttuja kivassa porukassa. Kokoustamme Teamsin välityksellä, joten voit ...

08.06.2022

Jäsenille

Jäsenillat

Lämpimästi tervetuloa jäseniltoihimme!

SPHY järjestää vuonna 2022 seuraavat jäsenillat, joiden yhteinen teema on THL:n julkaisemat palliatiivisen hoidon laatukriteerit. Kaikki jäsenillat pidetään klo 18 -19.30.

24.8. jäsenilta, laatukriteerit

08.06.2022

Jäsenille

Vuosikokouskutsu 2022

16.03.2022

Maija Haaparannan kolumni: Kaunista katsottavaa

Sitä minä ihmettelen aina uudestaan ja uudestaan. Miten saattohoidossa olevat ihmiset voivatkin näyttää niin kauniilta! Ryppyiset ja ei ryppyiset kädet. Tyynyn painamat hiukset. Silmät, joista kuvastuu yhden elämän tarina. Ihmiselämän mittainen tarina.

Ei sen suurempaa elämässä ole, kui...

16.03.2022

Jäsenille

Palliatiivisen hoitotyön ja saattohoitotyön johtaminen murroksessa

Tuore YAMK-opinnäytetyö osoittaa, että palliatiivisen hoitotyön ja saattohoitotyön johtaminen vaatii laaja-alaista osaamista, osaamisen kehittämistä, selkeitä rakenteita ja tunnustettua paikkaa erikoisosaamisen osa-alueena johtamistyössä.

16.03.2022

Jäsenille

SAATTAJANA -opas antaa omaishoitajalle tukea saattohoitoon

Tarve ennakoivaan saattohoito-oppaaseen lähti omaishoitajilta itseltään. Espoon ja Kauniaisten omaishoidon yhdistys käynnisti hankkeen oppaan laatimiseksi Veikkauksen varoin 2020.

Oppaan tarkoituksena on ennakoida tulevaa saattohoitoa ja tukea omaishoitajaa sitten, kun saattohoito on al...

16.03.2022

Tee hyvän mielen ilmianto - vuoden 2022 Elämän Maljan saaja etsinnässä!

Tänä vuonna Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistys ry jakaa Elämän Malja- palkinnon henkilölle, joka on tehnyt suurella sydämellä käytännön työtä palliatiivisen hoidon tai saattohoidon saralla.

Onko juuri sinun työyhteisössäsi henkilö, joka saa parantumattomasti sairaan ...

16.03.2022

Turkulainen Satu Laine SPHY:n hallitukseen

Työskentelen Turun kaupungin Sairaalapalveluiden Palliatiivisen hoitolinjan esimiehenä, eli saan tehdä työtä noin sadan palliatiivisen ja saattohoidon ammattilaisen kanssa.

On hienoa viedä eteenpäin ja kehittää potilaiden ja omaisten hyvää. Saattohoidossa jos jossain korostuu se kaikki ...

16.03.2022

Jäsenille

Kokonaisvaltainen hoito edellyttää spiritualiteetin tunnistamista ja tukemista

Spiritualiteettiin ja eksistenssiin liittyvät asiat ovat ihmisenä olemisen todellisuutta. Kansallinen suositus potilaan spiritualiteetin tukemisesta ja eksistentiaalisista kysymyksistä palliatiivisessa hoidossa on valmistunut.