Artikkelit

16.03.2023

Jäsenille

Palliatiivista hoitoa potilaalle hoidon tarpeen tunnistamisen työohjeen avulla

Palliatiivisen hoidon tarpeen tunnistaminen on edellytys laadukkaalle elämän loppuvaiheen hoidolle. Varhaisella palliatiivisen hoidon tunnistamisella voidaan parantaa potilaan elämänlaatua, elämän loppuvaiheen hoidon laatua ja vähentää oirekuormaa.

16.03.2023

Jäsenille

Tervehdys täältä Savon sydämestä, Puijon tornin kupeesta!

KYSn palliatiivisella polilla työskentelevän kliinisesti erikoistuneen hoitajan Anu Tiusasen kirje kaikille lehden lukijoille.

16.03.2023

Jäsenille

Verkkokoulutuksella kohti yhdenvertaista palliatiivista hoitoa

THL:n Saattohoitopassi antaa ammattilaisille peruskäsityksen palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osa-alueista sekä uutta varmuutta potilaiden ja läheisten kohtaamiseen.

16.03.2023

Jäsenille

Kotona kuolevan ihmisen tukija

Kotisairaalan sairaanhoitaja kulkee kuolevan ihmisen ja hänen läheistensä rinnalla loppuun saakka. Työssä korostuvat tilanteen lukemisen taito ja empatiakyky.

14.12.2022

Jäsenille

Saattohoitokodissa joulu on erityinen

Joulu on monelle ihmiselle merkityksistä rikas juhla. Siihen kuuluu perinteitä ja muistoja sekä yhdessäolon hetkiä. Saattohoitokodilla joulun merkitystä huomioidaan lämmöllä ja juhlaa pehmeästi rakentaen.

14.12.2022

Vapaaehtoisena voin olla toisen rinnalla

Kuolevan ihmisen rinnalla oleminen antaa saattohoidon vapaaehtoisellekin paljon. Siinä saa myös uudenlaisia näkökulmia elämään ja kuolemaan.

14.12.2022

Jäsenille

Muutoksen äärellä – uhka vai mahdollisuus?

Parin viikon päästä toimintansa aloittavat hyvinvointialueet sekä palvelujen sujuva rakentaminen aiheuttavat ymmärrettävästi paljon työtä ja herättävät runsaasti kysymyksiä.

14.12.2022

Vapaaehtoistyön parhaat käytännöt pehmoiseksi paketiksi

Vielä alkuvuodesta saattohoidon vapaaehtoistyötä kehittävä SAAVA-hanke oli suunnitelmia ja visioita. Vuoden 2022 aikana on päästy sukeltamaan syvään päätyyn: koulutuksen konkretiaan ja saattohoidon vapaaehtoistyön haasteisiin.

14.12.2022

Jäsenille

Professorin näkökulma: Palliatiivisen hoidon haasteita hyvinvointi-Suomessa

Palliatiivisessa hoidossa on maassamme saatu paljon aikaan, mutta runsaasti on vielä tehtävääkin. Juridinen velvoite palliatiivisen hoidon järjestämiseen edelleen puuttuu. Itä-Suomen yliopiston professori Reino Pöyhiän huoli on, että siitä mihin laki ei velvoita, on helppo säästää.

14.12.2022

Jäsenille

Hyvä kuolema on myös kehitysvammaisten ihmisten oikeus

”Kehitysvammaisella ihmisellä ei ole mitään mahdollisuutta ymmärtää, miksi hänet jätetään outoon paikkaan ja tehdään ihmeellisiä asioita, joita ei voi ymmärtää.”